Weet jij hoe laat het is?

Elke zondag is bijzonder, maar de ene zondag is meer bijzonder dan een andere. Bijvoorbeeld als er op een zondag een kindje in de kerk wordt gedoopt, of een andere feestelijke gebeurtenis plaatsvindt. Die zondagen zijn dan ‘erg bijzonder’…
Dat geldt ook voor de zondagen in de adventstijd. Juist ook die zondagen zijn extra bijzonder. 

In de tijd van Advent leven we toe naar Kerst, het feest van de geboorte van Jezus. Met de kinderen van de kindernevendienst werd dit jaar het thema ‘Weet jij hoe laat het is?’ prachtig uitgewerkt. En wat is een klok zonder een goede klokkenmaker? Dus ja, een klokkenmaker was onmisbaar om het themaverhaal toe te lichten aan de mensen in de kerk. Tjits Mondria vertolkte deze rol met verve.

Advent is een periode van (ver)wachten, van reikhalzend uitkijken naar wat komt. Bij verwachting speelt tijd een belangrijke rol: hoe lang duurt het nog? Je kunt op je horloge, op je mobieltje of op de kalender kijken om te zien hoever de tijd gevorderd is. De Bijbelverhalen van deze periode, Adventstijd dus, laten zien hoe mensen met een ‘vooruit-ziende’ blik hebben uitgekeken naar de komst van de Heer.
Op zondag 17 december brachten de kinderen hun zelf geknutselde klokken mee de kerk in. Erg leuk!

Ga naar de inhoud