‘Wat Geeft Het!’

Diaconie Protestantse Kerk Assen lanceert campagne ‘Wat Geeft Het!’ om levens te veranderen Assen, 23 februari 2024.

De diaconie van de Protestantse Kerk Assen kondigt met trots de lancering aan van hun nieuwe campagne ‘Wat Geeft Het!’  Met deze campagne wil de diaconie geld ophalen voor maatschappelijke projecten in Assen en daarbuiten. Daarnaast is het doel om mensen bewust te maken van maatschappelijke noden, zowel lokaal als
wereldwijd.

De campagne ‘Wat Geeft Het!’ benadrukt het belang van solidariteit en medeleven, en roept op tot actie om financiële en sociale noodsituaties aan te pakken. Het vervoeren van hulpgoederen naar Oekraïne, geld geven aan een moeder en haar baby voor luiers en voedsel, kerstpakketten schenken aan arme gezinnen in Assen: iedere bijdrage maakt een verschil. De bijdragen worden gebruikt voor concrete hulp aan mensen die in financiële of Samen maken we het verschil!

Met ‘Wat Geeft Het!’ wil de diaconie van de Protestantse Kerk Assen naast geld inzamelen ook bewustwording stimuleren en gemeenschapszin versterken, zegt Tjeert Poelman, voorzitter van de diaconie. “Samen geloven we dat we een positieve impact kunnen hebben op het leven van mensen in nood, en dat elke bijdrage, hoe klein ook, het verschil kan maken.
De campagne omvat verschillende projecten, waaronder de Actie Vakantietas, het Diaconaal Noodfonds Assen, ondersteuning van Hospice Het Alteveer, hulp aan kwetsbare gemeenschappen in Oekraïne via de Werkgroep ‘Sta op voor Oekraïne’, en steun aan noodhulpprojecten wereldwijd via Kerk in Actie. Daarnaast zijn er ook diakenen vanuit de kerk actief die activiteiten organiseren voor inwoners zoals; samen eten, inzameling van kleding, organiseren van koffieochtenden en het mogelijk maken van taallessen.

Onthulling voedselbankje

De campagne start op 1 maart en wordt met een kick-off bijeenkomst gelanceerd. Tijdens de lancering van de campagne vindt ook de onthulling plaats van de voedselbankjes. De diaconie verspreidt de komende periode voedselbankjes in Assen waarmee producten voor de voedselbank wordt ingezameld. De voedselbankjes hebben een dubbelfunctie aldus Poelman: “Het voedselbankje nodigt enerzijds inwoners uit om met elkaar een praatje te maken en anderzijds willen we met de bankjes inwoners op ludieke wijze attenderen op de inzamelingsactie voor de voedselbank.” De bankjes zijn beschikbaar gesteld door bouwbedrijf Rotteveel en gemaakt door medewerkers in opleiding voor timmerman.

Ga naar de inhoud